Įpilamas į vandenį jis tampa labai elastingas, todėl puikiai tinka kepti mažai angliavandenių turinčius kepinius, nes suteikia duonai ir tešlai gaminti reikalingą stiprumą ir elastingumą. Tinka keto ir low carb mityboms.
Kokosų miltai išgaunami iki miltelių apdorojant kokosą – jie pasižymi lengvumu, švelniu skoniu ir tuo, kad daugeliu atvejų gali būti naudojami vietoje įprastų miltų arba maišomi su jais. Pasitelkite kokosų miltus kaip ingredientą ruošdami ir kepamus, ir nekeptus desertus.
Migdolai – neabejotinai karališki riešutai, dėl gausybės svarbių maistinių medžiagų gali būti laikomais vienais vertingiausių. Šių riešutų miltai – tai puikus, maistingas, sveikas ir įvairius patiekalus dar labiau pagardinantis įprastų kvietinių miltų pakaitalas. Be glitimo.
Balkšvojo gysločio sėklų luobelės, dar kitaip vadinamos Psyllium, yra puikios augalinės kilmės maistinės skaidulos. Gysločio sėklų luobelėse esančios gleivinės medžiagos nevirškinamos ir žarnyne neabsorbuojamos, todėl gali būti veiksmingos esant vidurių užkietėjimui.
Bambukų skaidulų milteliai yra idealus kepimo priedas dėl gero skysčių sugerimo (maždaug keturis kartus viršija savo svorį vandenyje) arba siekiant padidinti skaidulų kiekį bei sumažinti angliavandenių kiekį patiekaluose.
Migdolai – neabejotinai karališki riešutai, dėl gausybės svarbių maistinių medžiagų gali būti laikomais vienais vertingiausių. Šių riešutų miltai – tai puikus, maistingas, sveikas ir įvairius patiekalus dar labiau pagardinantis įprastų kvietinių miltų pakaitalas. Be glitimo.
Konjako milteliai gaminami iš konjako šaknies, dar kitaip vadinami gliukomananu. Tai ypač tinka laikantis keto, low carb ar paleo mitybų, nes puikiai sutraukia vandenį, ypač išbringsta ir suteikia ilgalaikį sotumo jausmą.
Sezamo sėklų miltai turi švelnų riešutų aromatą. Šiek tiek saldus skonis puikiai tinka sausainiams, pyragams, duonai, picai ir t.t. Miltai yra puiki migdolų miltų alternatyva ir naudojami lygiai taip pat.
Kerobo (saldžiosios ceratonijos, saldžiavaisio pupmedžio) - puiki alternatyva žmonėms, nevartojantiems kavos, kakavos ir šokolado, nes ceratonijose nėra stimuliuojančių medžiagų – kofeino ir teobromino, kurių yra kavos ir kakavos pupelėse, mažiau kalorijų ir riebalų nei šokolade.